Dne 23.3.2019 se setkaly dvě školy a to Kung fu akademie Yulong a Česká asociace Chen Taiji quan na semináři základních technik s Karambitem a pákových technik pod vedením sifu Jiřího Hausky.

Po nezbytné rozcvičce a strečinku následovala výuka základních kroků, pohybů a úderů. Samozřejmě nesměla chybět i výuka sinawali (základní drilová cvičení se dvěma tyčemi) a pak už přišel na řadu Karambit.

Procházely se postupně základní řezy, body a odzbrojení a pak se vše spojovalo do sekvencí, s přidáním porazových technik nebo hodů. Celé cvičení doplnily základní drily bloků ve dvojicích.

Jako další téma semináře byla krátká sestava pro osvojení základních pákových technik, popř. pro zlepšení kontra technik při pákách.

Následovalo opět opakování technik s Karambitem a navázali jsme několik dalších pohybů. Na závěr si všichni cvičenci vyzkoušeli Palit Palit, což je způsob základního cvičení pro nácvik boje.

Celý seminář proběhl v úžasné atmosféře se skvělým nasazením! Všem zúčastněným patří velký dík a především sifu Pavel Hlavoň za možnost uskutečnění tohoto společného semináře.

Těším se na další setkání
sifu Jiří Hauska

Kategorie: semináře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *