Datum konání: 12. 7. 2019

I tento rok se naše škola vydala na tradiční letní soustředění v Chorvatsku. Podobně jako minulé roky, trénink zahrnoval Hung Gar, Tanglang, Tai ji, Kombatan Kali a sebeobranu. Lekce tance probíhaly pod instruktáží Anýz Petříkové.

Naše cesta z Brna do chorvatského Duce začala odpoledne 12. července. Dobrá nálada, očekávání a přítomnost příjemných lidí 14 hodinovou cestu značně ulehčila. Po ubytování ve vilách měl každý možnost dle svého uvážení odpočívat, prohlídnout si město nebo zajít k moři s písečnými plážemi.

Dalších několik dnů probíhalo obvyklým způsobem a zahrnovalo budíček před sedmou ráno. Ranní lekce chi kungu s výhledem na moře nás nabila energií. Tanec, běh, nebo lekce Tai ji nás rozehřála a připravila na dopolední tréninky Hung Gar a Tang Lang. Tyto tréninky zahrnovaly sebeobranu, jenž nás potěšila svou praktičností, s důrazem na bloky, páky a odzbrojení. Výuka zahrnovala jak pěstní formy, tak formy se zbraněmi, např. kopím, šavlí a mečem. Později odpoledne jsme hráli různé seznamovací hry, které otestovaly naši odolnost a rychlost, ale také přinesly spoustu zajímavých chvil nebo nás prostě rozesmáli.

Ve středu nás čekal první výlet – rafting na řece Cetina. Někteří z nás velice ocenili možnost vystoupit v mělkém místě řeky, položit se na záda, odpočívat v příjemně chladné vodě. Jiní si zase užili trochu adrenalinu skokem ze skály do vody.

Týden tréninku nám utekl rychle a uzavřel ho výlet do blízkého městečka Omiš. Někteří z nás věnovali pozornost jeho okouzlujícím uličkám, jiní si prohlédli pevnosti Mirabel a Starigrad. Před odjezdem do Česka jsme se posilnili společnou večeří a odpočinuli si dle vlastního uvážení.

Každý z nás si odvezl nějaký nový zážitek, zkušenost, hezkou vzpomínku nebo modřinku. Každého z nás to nějakým způsobem posílilo. Ceníme si, že pro nás sifu připravil další povedené soustředění a věříme, že získané zkušenosti nám pomůžou překonávat další zkoušky a dosáhnout dalších drobnějších či větších vítězství v různých směrech.

Jakub Raček


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *