Opět se zadařilo a sešli jsme se na víkend plný kvalitního kung fu, intenzivního posilování, výborného jídla a dobré zábavy v již tradiční Olešnici. Tentokrát sice v menším, avšak o to více odhodlaném počtu. A jak že to vypadalo? No co si budeme povídat, sifu z nás zkušeně vymáčkl všechno. I to, o čem jsme vůbec netušili, že v nás je. No však to znáte!

Tento příjemný, prakticky „relaxační“, pobyt jsme zahájili pátečním pozdním odpolednem, kde jsme se za krátký ale intenzivní trénink stihli poctivě zničit díky již památným běhům do schodů, žabákům na pneumatiky a samozřejmě i jiným specialitkám, které nám místní prostředí nabízí. Rychle se začalo stmívat, ale to nás nezastavilo a snažili jsme se vylepšit formy, co nám síly stačily. Druhý den jsme i přes lehkou nepřízeň počasí (čti „lilo jak z konve celej den“) začali hnedka z rána, abychom využili chladného vánku, který se nám snažil zpříjemnit náš ranní qigong a taiji. Během celého dne se dřepy, kliky, angličáky a krabíci střídali s meči, kopími a vějíři. Nasazovaly se boxerky i páky, trénovaly se údery i bloky. Všeho bylo dost a nikdo si nestěžoval na nedostatek pohybu. Bonusem byly bahenní zábaly i ledový bazének pro jemnou pokožku na rukou, nebo třeba romantické večerní cvičení forem v dešti – no neberte to! Závěrečný den, i když jsme si nemysleli (nebo nechtěli myslet) že může předčit naše očekávání, zahnal naše představy do nedohledna. Ranní mrazivý vzduch (samozřejmě spolu se sifu) nás přiměl rozhýbat vše, co se mohlo (vlastně i nemohlo) hýbat, a pokračovalo se v tréninku. Snažili jsme se dopilovat ještě všechny kopy a údery, co síly stačily i nestačily, a samo sebou nechybělo i příjemné lehké (čti brutálně zničující) posilování.

Celý víkend se dá asi popsat jediným slovem „AU“. Ti, co byli, souhlasí. Ti co nebyli, ale znají, chápou. A ti, co nikdy nebyli, příště zkrátka musí přijet a vyzkoušet na vlastní kůži. Tato kombinace síly, odhodlání, odolnosti, spolupráce a přátelství se nedá jen tak popsat, to se musí zažít. Díky moc všem spolubojovníkům a především našemu sifu!

Kategorie: semináře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *